Omdömen är viktiga

Det första jag gör när jag ska handla av en ny butik online är att leta upp deras kundbetyg. Alltså, marknadsföring och catchiga slogans i all ära, men det är från kunderna man får höra sanningen. Leveranstider, kundtjänst och inte minst kvalitén på produkterna – allt detta blir betygsatt av kunder via olika sajter. När jag skulle ut i e-handelsdjungeln här om dagen och köpa ny belysning till min bil så läste jag kundomdömen i en hel dag innan jag bestämde mig. Jag betade av alla delar som kändes relevanta, inklusive butikens returpolicy då jag har haft dåliga erfarenheter av oseriösa aktörer som nekat en retur eller reklamation.

Oavsett vad eller var man väljer att handla så tror jag att transparens är det absolut viktigaste och här lägger jag stor vikt vid ett positivt omdöme. Att butiken i sig känns ärliga och att de kan erkänna om någonting gått fel. För mig är det värt fem stjärnor varje dag.

Utöver att en butik får nöjda kunder så är ju även dessa omdömen den absolut bästa marknadsföringen. På så sätt kan man säga att ett företag som förtjänar det också kommer bli belönade i form av fler kunder. Som i sin tur skriver omdömen. Ja, ni förstår vart jag vill komma: livets egna köpe-cirkel.